İnsanlığı Yeni Bir Tehlike Bekliyor: Ölümcül Hastalık Vakalarında Ciddi Artış Gözlendi!
Deniz ürünlerinin çiğ veya yetersiz pişirilmesinden kaynaklanan et yiyen bakteri Vibrio vulnificus Amerika Birleşik Devletleri’nde artış göstermiştir. Detaylar içeriğimizde. ??İçeriğimiz teşhis amaçlı değildir ve bu amaca yönelik değildir. Bu belirtilere sahipseniz uzman bir doktora başvurmanızı öneririz.
Kaynak:https://www.ndtv.com/feature/deadly-f…
“Vibrio vulnificus”, özellikle deniz eserlerinde bulunan ve önemli hasarlara hatta ölüme neden olabilen bir bakteri türüdür.
Deniz ürünlerinin çiğ veya yeterince pişirilmemiş olarak tüketilmesiyle oluşan enfeksiyon vücutta yaralara ve uzuvların kaybına yol açabiliyor.
Deniz suyunda bulunan et yiyen bakteri vibrio vulnificus, iklim değişikliği nedeniyle kıyı bölgelerine doğru ilerleyerek ABD vatandaşlarını tehdit ediyor.
ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerinden yapılan açıklamaya göre: “Bazı Vibrio vulnificus enfeksiyonları, açık bir yaranın etrafındaki etin öldüğü ciddi bir enfeksiyona neden olur.”
The Metro’da yayınlanan makaleye göre, 1988 ile 2016 yılları arasında Amerika Birleşik Devletleri’nde 1.100’den fazla bildirilen yara enfeksiyonu ve 159 buna bağlı ölüm vardı.
Ancak Nature.com’da yayınlanan son bilimsel makaleye göre, artan sıcaklıklar nedeniyle olaylar Massachusetts’e kadar uzanıyor ve önümüzdeki 10 yıl içinde New York’a da ulaşabilir.
Tüm bunlarla birlikte et yiyen bakterilerin şansı toplumun iklim değişikliğine tepkisine bağlı.
Amerika Birleşik Devletleri Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri’nden (CDC) yapılan açıklamaya göre mide krampları, mide bulantısı, ishal, ateş, ağrı, deri lezyonları ve bu lezyonlarda olası akıntı ve renk değişikliği et- yemek bakteri vibrio vulnificus.